Kategorier
Cheat Day

Påskeboller

Perfekt til påskekosen! «Tilbehøret» til bollene kan du mikse og trikse som du vil med, du kan bytte ut vaniljekremen med rosiner eller sjokolade for eksempel. God påske 🙂

Ingredienser til 12 boller, fra Ida Gran Jansen :

450 g siktet hvetemel

50 g sukker

1/2 pakke fersk gjær

2 klyper salt

2 ts kardemomme

1 ts kanel

2 dl melk

1 egg

75 g romtemperert smør i terninger

Frosne bringebær og blåbær

Vaniljekrem

Slik gjør du:

  1. Ha i mel, sukker, gjær, salt, kardemomme og kanel i en bolle.
  2. Pisk sammen melk og egg og varm opp til cirka 30 grader.
  3. Hell melke – og eggeblandingen i det tørre og elt sammen i 10-15 minutter på lav hastighet.
  4. Etter ti minutter legger du til smør i deigen, og elt ytterligere 10-15 min.
  5. La så deigen heve i cirka en time.
  6. Etter deigen har hevet i en times tid rull deigen, og lag cirka 12 emner. Form bollene flate og lag en liten grop.
  7. Etterhev så bollene i cirka 30 minutter til.
  8. Dytt så gropen ytterligere ned og fyll med vaniljekrem, topp med noe bær og litt brunt sukker!
  9. Stek bollene i cirka 15 minutter på 220 grader.

Bon apetit!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *