Perfekt til påskekosen! «Tilbehøret» til bollene kan du mikse og trikse som du vil med, du kan bytte ut vaniljekremen med rosiner eller sjokolade for eksempel. God påske 🙂
Ingredienser til 12 boller, fra Ida Gran Jansen :
450 g siktet hvetemel
50 g sukker
1/2 pakke fersk gjær
2 klyper salt
2 ts kardemomme
1 ts kanel
2 dl melk
1 egg
75 g romtemperert smør i terninger
Frosne bringebær og blåbær
Vaniljekrem
Slik gjør du:
- Ha i mel, sukker, gjær, salt, kardemomme og kanel i en bolle.
- Pisk sammen melk og egg og varm opp til cirka 30 grader.
- Hell melke – og eggeblandingen i det tørre og elt sammen i 10-15 minutter på lav hastighet.
- Etter ti minutter legger du til smør i deigen, og elt ytterligere 10-15 min.
- La så deigen heve i cirka en time.
- Etter deigen har hevet i en times tid rull deigen, og lag cirka 12 emner. Form bollene flate og lag en liten grop.
- Etterhev så bollene i cirka 30 minutter til.
- Dytt så gropen ytterligere ned og fyll med vaniljekrem, topp med noe bær og litt brunt sukker!
- Stek bollene i cirka 15 minutter på 220 grader.
Bon apetit!