Kategorier
Cheat Day

Vodka pasta

Passer ypperlig til helgekosen, vodkaen får fram det søte i tomatene!

Ingredienser cirka 4 porsjoner:

Rigatoni pasta til antall porsjoner du ønsker

1 gul løk

2 fedd hvitløk

1 neve basilikum

1 boks hermetiske tomater

2 ts tomatpuré

2 dl kremfløte

Parmesan

1 pakke bacon

10-15 cl vodka

2ss chiliflakes

Slik gjør du:

  1. Begynn med å steke bacon biter i 1ss olivenolje. Tilsett hvitløken og gulløken i stekepannen.
  2. Ta vodkaen i stekepannen og la det redusere i cirka 5 minutter.
  3. Tilsett de hermetiske tomatene og tomatpuréen og la det redusere ytterligere, vi ønsker sausen tykkest mulig.
  4. Hell så i litt og litt kremfløte og la sausen bli god og tykk!
  5. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
  6. Ha i ønsket mengde parmesan i sausen og smak til med fersk basilikum og chiliflakes.
  7. Etter pastaen er ferdig kokt, ta pastaen med 1 dl pastavann i stekepannen.
  8. Server gjerne med et parmesandryss over pastaen og litt fersk basilikum på toppen!

Bon apetit!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *