Når man tenker på mat og drikke som kombinasjon er det fort gjort å tenke på vin – men øl kan også være nydelig sammen med mat. Her er tre tips du bør tenke på når du velger øl til maten!
- Drikk øl med høy friskhet!
Øl med høy friskhet – altså lys øl – fungerer ofte veldig godt med mat. Fett og salt i maten demper nemlig friskheten, og er ølet for mørkt vil det da fremstå som tamt og livløst på grunn av manglende friskhet. Friskheten i øl hjelper også med å lette- eller friske opp et tungt måltid!
2. Sødme!
Akkurat som med vin, må øllets sødme matches med matens sødme – dette er alfa omega. Konsumeres det mat med mye sødme vil munnen tilpasses sødmenivået – om du da drikker en øl med lite sødme vil inntrykket av øllen være bitter og ubalansert. Lettere sagt… balanser sødmen!
3. Bittert øl!
Er du glad i bitter øl? F.eks. Pale Ale eller IPA. Da bør du prøve å kombinere det med sterkere matretter. Bitterheten gir nemlig følelsen av å få renset opp ganen etter tung eller sterk mat. I tillegg vil den sterke maten dekke litt for bitterheten i ølet, slik at kombinasjonen balanserer.