Kategorier
Tips og triks

3 tips om mat og øl

Når man tenker på mat og drikke som kombinasjon er det fort gjort å tenke på vin – men øl kan også være nydelig sammen med mat. Her er tre tips du bør tenke på når du velger øl til maten!

  1. Drikk øl med høy friskhet!

Øl med høy friskhet – altså lys øl – fungerer ofte veldig godt med mat. Fett og salt i maten demper nemlig friskheten, og er ølet for mørkt vil det da fremstå som tamt og livløst på grunn av manglende friskhet. Friskheten i øl hjelper også med å lette- eller friske opp et tungt måltid!

2. Sødme!

Akkurat som med vin, må øllets sødme matches med matens sødme – dette er alfa omega. Konsumeres det mat med mye sødme vil munnen tilpasses sødmenivået – om du da drikker en øl med lite sødme vil inntrykket av øllen være bitter og ubalansert. Lettere sagt… balanser sødmen!

3. Bittert øl!

Er du glad i bitter øl? F.eks. Pale Ale eller IPA. Da bør du prøve å kombinere det med sterkere matretter. Bitterheten gir nemlig følelsen av å få renset opp ganen etter tung eller sterk mat. I tillegg vil den sterke maten dekke litt for bitterheten i ølet, slik at kombinasjonen balanserer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *