Sunn og spicy søtpotetsuppe. Perfekt på litt kjøligere kvelder!
Ingredienser cirka 4 porsjoner:
400 g søtpotet, i biter
200 g gulrøtter, i biter
1 boks kokosmelk (400 g)
2 sjalottløk, hakket
2 fedd hvitløk
2 ts ingefær, revet
1/2 rød chili, finhakket
4 ts rød currypasta
5 dl grønnsaksbuljong
1/2 lime
Chiliflakes og frisk koriander til dekor, hvis du ønsker!
Slik gjør du:
- Skrell gulrøttene og søtpotet og skjær opp i like store biter. Skjær også opp løken, hvitløken, chili og ingefær. Sett dette til side.
- Ha 2 ss av kokosfettet i en gryte og la det smelte. Tilsett løken og la det frese et par minutter før du tilsetter hvitløken, chilien og ingefæren. La det frese i ytterligere ett minutt før du tilsetter currypastaen.
- Så tilsett søtpotetene, gulrøttene og resten av kokosmelken sammen med grønnsaksbuljongen.
- La grønnsakene koke i 20-25 minutter til de er møre og en kniv kan gli lett gjennom.
- Ta så og kjør grønnsaksblandingen til en glatt suppe med stavmikser.
- Ta litt limesaft over sammen med et dryss chiliflakes og koriander! Nytes varm med godt brød ved siden av.