Passer ypperlig til helgekosen, vodkaen får fram det søte i tomatene!
Ingredienser cirka 4 porsjoner:
Rigatoni pasta til antall porsjoner du ønsker
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 neve basilikum
1 boks hermetiske tomater
2 ts tomatpuré
2 dl kremfløte
Parmesan
1 pakke bacon
10-15 cl vodka
2ss chiliflakes
Slik gjør du:
- Begynn med å steke bacon biter i 1ss olivenolje. Tilsett hvitløken og gulløken i stekepannen.
- Ta vodkaen i stekepannen og la det redusere i cirka 5 minutter.
- Tilsett de hermetiske tomatene og tomatpuréen og la det redusere ytterligere, vi ønsker sausen tykkest mulig.
- Hell så i litt og litt kremfløte og la sausen bli god og tykk!
- Kok pastaen etter anvisning på pakken.
- Ha i ønsket mengde parmesan i sausen og smak til med fersk basilikum og chiliflakes.
- Etter pastaen er ferdig kokt, ta pastaen med 1 dl pastavann i stekepannen.
- Server gjerne med et parmesandryss over pastaen og litt fersk basilikum på toppen!
Bon apetit!