Tusen takk til @veglifecharlie for denne nydelige oppskriften.
Her er en oppskrift til ca. 2 personer
Du trenger:
1 rødløk
1/2 chili
3 fedd hvitløk
1 god og stor bit ingefær (2-3 ss)
2 gulrøtter
1/2 blomkål
1/2 brokkoli
1/2 gul paprika
2 stilker grønnkål
300 ml kokosmelk
brun ris (@anglamark_norge) er anbefalt av @veglifecharlie
Slik gjør du:
Start med å koke brun ris, da dette tar litt tid! Hakk deretter rødløk, chili, hvitløk og ingefær grovt og kjør i en foodprosessor med 1/2 dl vann for å lage en «paste». Stek pasten i en gryte med 1 ss olje + 1 ts gurkemeie og 1 ss karripulver. Stek litt sammen med krydderet og tilsett 5 dl vann. Av grønnsaker bruker du 2 gulrøtter, 1/2 blomkål, 1/2 brokkoli, 1/2 gul paprika og 2 stilker grønnkål. Ha først gulrøttene i gryta noen min før du slenger oppi resten + 1 boks kokosmelk (250-300 ml) Topp med det du vil – men prøv ut hakket vårløk, koriander, mynte, limesaft og chiliflakes!!
Utrolig godt, masse gode smaker og en skikkelig boost til immunforsvaret med all næringen som hører til!
Igjen, takk til @veglifecharlie for denne oppskriften – følg henne gjerne på Instagram for nydelig veganske retter!